Back to Top

Nieuws


Voorjaarsrit 27 Februari!!

buitenrit

Het voorjaar staat voor de deur!!

Tijd voor een voorjaarsrit!

We rijden een rit van 2 uur. We vertrekken om 10.00.

We rekenen natuurlijk wel op mooi weer, maar wanneer dat er niet is maken we er toch nog een gezellige dag van!!

Je kunt je inschrijven voor deze rit via je instructeur!

Bekijk het volledige bericht

Poets en opzadelmiddag op 1 maart

pony-poetsen

Regelmatig worden er poets- en zadelcursussen georganiseerd. Voor deze cursus kan iedereen zich inschrijven.

De pony’s worden eerst gepoetst. De borstels die gebruikt worden om de pony’s te poetsen worden 1 voor 1 uitgelegd en voor gedaan hoe ze gebruikt moeten worden. Natuurlijk hoort het er ook bij om de hoeven uit te krabben.

Zodra de pony’s schoon zijn moeten ze opgezadeld worden. Er wordt eerst voor gedaan hoe het allemaal moet en goed uitgelegd. Daarna mag iedereen het zelf gaan uitproberen natuurlijk wel met ondersteuning van de begeleiders.

We zadelen natuurlijk niet voor niets op, we gaan daarna ook nog even rijden!

Kosten zijn € 12.50 per persoon

Bekijk het volledige bericht

FNRS springwedstrijd en vaardigheid

vaardigheidVaardigheid

Als je een paar keer de F Proeven gereden hebt kun je meedoen aan de vaardigheidsproeven. Hierin komen, naast enkele manegefiguren die je al hebt geleerd bij de dressuurproeven, extra onderdelen voor zoals slalommen, balkjes draven, poortjes passeren en een klein obstakel springen. Bij de vaardigheidsproeven ligt de nadruk op de balans, behendigheid en de samenwerking met het paard. De vaardigheidsproeven bestaan uit drie verschillende niveaus; Vaardigheid 1, 2 en 3, oftewel Va1, Va2 en Va3.

Va1
Vaardigheid 1 kan gereden worden wanneer je 1 promotiepunt in de F4 hebt behaald. De Va1 is vooral bedoeld om ruiters behendiger te maken op het paard en om meer balans te ontwikkelen voor het springen.

Va2
Vaardigheid 2 kan gereden worden wanneer je 2 promotiepunten hebt behaald in de Va1 of wanneer je jouw diploma hebt behaald in de F4. Bij de Va2 wordt het al iets moeilijker en wordt er onder andere van jou gevraagd om in de verlichte zit te galopperen. Na het behalen van je 2e promotiepunt in de Va2 krijg je jouw diploma.

Va3
Vaardigheid 3 kan gereden worden wanneer je 2 promotiepunten hebt behaald in de Va2. Deze proef is anders dan de Va1 en Va2. Va3 bereidt je voor op het Oefenspringen en later de S Proeven. De Va3 is een mix tussen een rijproef en een springparcours.

Om ruiters te kunnen leren springen heeft de FNRS de opleiding “Leer springen met plezier” ontwikkeld. Door deze opleiding stapsgewijs te doorlopen via de vaardigheidsproeven en het oefenspringen leer je om een echt parcours te springen. Natuurlijk kun je met het springen van de parcoursen promotiepunten verdienen en vervolgens promoveren naar een hogere klasse. Er zijn zeven klassen, waarbij de hoogte van de sprongen oploopt van 30 tot en met 90 cm.

Tijdens het rijden van een springproef word je beoordeeld door een FNRS Jurylid op het binnenkomen, halthouden en groeten, op de wijze van rijden tussen de hindernissen en op je houding en zit. Je krijgt dus drie verschillende cijfers, die uiteindelijk zorgen voor je totale puntenaantal.

Springen

S30 t/m S90
Het FNRS Leer springen met plezier bestaat uit verschillende klassen. Er wordt begonnen bij de S30. Het getal 30 geeft hierbij de hoogte van de hindernis aan. De klassen lopen steeds met 10 centimeter op, totdat de S90 is bereikt. S90 is de hoogst haalbare klasse bij het FNRS Springen. De klassen op een rijtje: S30, S40, S50, S60, S70, S80, S90. Voor de S40, S60 en de S80 kan er een diploma worden behaald. Wanneer je in een klasse 15 promotiepunten hebt behaald, moet je door naar de volgende klasse. Bij 3 promotiepunten mag je door naar de volgende klasse.

Bekijk het volledige bericht

F proeven rijden!!

fnrs-prijs

De F Proeven zijn proeven die geschikt zijn voor ruiters die net beginnen met paardrijden tot en met gevorderden. Er zijn in totaal 20 F Proeven en daarbij kan voor de even proeven een diploma behaald worden. Om naar de volgende klasse te promoveren moet de ruiter voldoende promotiepunten behalen. Tevens is er aan een aantal proeven een theorie-examen gekoppeld. De F1 en F2 hebben nog geen galop en de figuren zijn eenvoudig. De F3 en F4 hebben simpele figuren, maar wel met galop. De F5 en F6 worden iets moeilijker met figuren. Vanaf de F7 moeten de figuren nauwkeurig op de letter gereden worden. Het wordt hierdoor nog wat moeilijker. Na het behalen van het F8 diploma mogen ruiterpaspoorthouders meedoen aan landelijke wedstrijden van het KNHS. Hier mag de ruiter meedoen in de B dressuur als hij een FNRS Manegestartkaart heeft. Wanneer het F12 diploma behaald is, mogen ruiterpaspoorthouders starten in de klasse L1 dressuur van de KNHS wedstrijden. Het niveau van rijden wordt vanaf F13 steeds hoger en de oefeningen steeds moeilijker. Naast het wijken leert de ruiter ook een wending om de achterhand te rijden, contragalop en schouderbinnenwaarts. De F20 proef staat ongeveer gelijk aan het M1 niveau.`

Het inschrijven voor de f proef gebeurt via je instructeur.Je kan inschrijven voor de wedstijd na de laatst gereden wedstrijd. Je mag dus niet eerder inschrijven! De kinderen die de laatste wedstrijd niet mee konden doen omdat de inschrijving vol was hebben voorrang. De pony’s mogen maximaal 3 proeven rijden. Je mag niet 2 x achter elkaar op dezelfde pony. Dit doen we omdat alle kinderen zo de kans krijgen een keer op hun favoriete pony mee te doen.

Bekijk het volledige bericht