F proeven

28 september 2021

We organiseren vanaf september t/m juli F-proeven voor onze ruiters. Hieronder volgt een beknopte toelichting over het rijden van F-proeven, wanneer er nog onduidelijkheden zijn kan je altijd bij je instructeur te recht voor meer informatie. Achter de bar zijn de boeken af te halen om te leren voor het theorie examen, wat overigens ook interessante boeken zijn als je nog geen proeven rijdt!

Wanneer een ruiter proeven gaat rijden, kunnen zij beginnen met de F-proeven. Er zijn verschillende niveaus als het om dressuur rijden gaat. De F-proeven zijn opgebouwd van F1 t/m F15, waarin de moeilijkheidsgraad steeds hoger wordt. Je vaardigheden kun je laten toetsen door het rijden van deze proeven, waarbij je door een deskundige jury wordt beoordeeld. Je kunt hierbij ook diploma’s behalen. Vanaf de F2 wordt er ook een kleine theorie toets afgenomen. Deze wordt bij elke even proef afgenomen, waarbij steeds iets verder wordt in gegaan op de theorie. De theorieboeken met daarin ook het proevenboekje is bij ons te verkrijgen in de kantine met korting voor onze leden.

Bij de F-proeven wordt de ruiter beoordeeld, niet de combinatie van ruiter en paard. Als manegeruiter heb je immers minder de kans om je als combinatie te ontwikkelen met een bepaald paard.

 

IMG_3420

Een kijkje nemen?

Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Scroll naar boven